Ajuntament de L'Hospitalet

Programes i recursos educatius

Aprenentatge Servei a L'Hospitalet

Veure imatge de  Aprenentatge Servei a L'Hospitalet (nova finestra)
L'Aprenentatge Servei és una metodologia educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Tots tenen en comú que els nois i noies fan un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones al temps que aprenen moltes coses. Ambdós objectius, aprendre i fer un servei, són presents en els projectes, planificats i avaluats pels centres educatius i entitats socials que els impulsen.

Durant el curs 2016-2017 s'han portat a terme més de 120 projectes d'ApS a la ciutat que afavoreixen la transformació social on han participat els alumnes de secundària, que contribueixen què l'Hospitalet sigui una Ciutat Educadora.

Participants de Secundària d'ApS Curs 2016-2017 
Joves participants projectes ApS 989
Centres de secundària que realitzen projectes ApS 14
Entitats que realitzen ApS 33
Àrees de l'Ajuntament implicades 5

Tot això  es reflecteix a les Jornades d´Aprenentatge Servei de L´Hospitalet que es realitzen cada any, on es posa en valor la millora qualitativa que aquesta metodologia educativa genera, a més dels molts efectes beneficiosos tant per als  infants i els joves que ofereixen el servei com per a les escoles que milloren el seu prestigi envers el seu barri. També beneficia les persones i entitats que reben el servei i promou entre d’altres, l’associacionisme, el voluntariat i la cohesió social.
 

Pla educatiu d'Entorn

Veure imatge de Pla educatiu d'entorn (nova finestra)
És un projecte de treball en xarxa per fomentar la cohesió social, l’educació intercultural, la igualtat d’oportunitats i l’ús de la llengua catalana. Es desenvolupa territorialment a quatre zones de la ciutat: a Collblanc-Torrassa, a la Florida, a Pubilla Casas-Can Serra i al Gornal. Estan finançats per l’Ajuntament i la Generalitat i hi col•laboren activament entitats socials i associacions, centres educatius i diversos serveis municipals.
  • Pacte educació
  • Guia formació professional a L’Hospitalet
  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D
  • Institut Obert de Catalunya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400