Ajuntament de L'Hospitalet

Programes i recursos educatius

FEM TÀNDEM L'H: ESCOLA + CULTURA

Eduquem per la cultura- Cultivem l'educació
Veure imatge de  FEM TÀNDEM L'H: ESCOLA + CULTURA (nova finestra)

FEM TÀNDEM L'H és un projecte de singularització de les escoles públiques de L'Hospitalet mitjançant un element d'excel·lència del camp de les arts, la cultura i les ciències. Vol desenvolupar la funció educativa de la cultura enfortint els vincles i la col·laboració dels equipaments culturals amb les escoles públiques de L'Hospitalet.

1. Eduquem per la cultura. Projecte de singularització de les escoles públiques de L'Hospitalet mitjançant un element d'excel·lència en el camp de les arts, la cultura i les ciències.

2. Cultivem l'educació. Desenvolupar la funció educativa de la cultura enfortint els vincles i la col·laboració dels equipametns culturals amb les escoles públiques de L'Hospitalet.

Més informació a Fem Tàndem CulturaLH Educa

Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura 
Veure imatge de  FEM TÀNDEM L'H. NOTÍCIES RELACIONADES (nova finestra)
FEM TÀNDEM L'H és un projecte transversal d'aliances entre les escoles públiques de l'Hospitalet i els equipaments culturals de la ciutat.

A continuació trobareu algunes notícies relacionades amb el Programa:

El Teatre Joventut acull la primera festa del programa Fem tàndem L’H 


El tàndem format per la Biblioteca Tecla Sala i l’Escola Joan Maragall, presentat a la trobada de Biblioteques Escolars de Catalunya 

Aprenentatge Servei a L'Hospitalet

Veure imatge de  Aprenentatge Servei a L'Hospitalet (nova finestra)
L'Aprenentatge Servei és una metodologia educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Tots tenen en comú que els nois i noies fan un servei a la ciutat, als veïns o a altres persones al temps que aprenen moltes coses. Ambdós objectius, aprendre i fer un servei, són presents en els projectes, planificats i avaluats pels centres educatius i entitats socials que els impulsen.

Durant el curs 2016-2017 s'han portat a terme més de 120 projectes d'ApS a la ciutat que afavoreixen la transformació social on han participat els alumnes de secundària, que contribueixen què l'Hospitalet sigui una Ciutat Educadora.

Participants de Secundària d'ApS Curs 2016-2017 
Joves participants projectes ApS 989
Centres de secundària que realitzen projectes ApS 14
Entitats que realitzen ApS 33
Àrees de l'Ajuntament implicades 5

Tot això  es reflecteix a les Jornades d´Aprenentatge Servei de L´Hospitalet que es realitzen cada any, on es posa en valor la millora qualitativa que aquesta metodologia educativa genera, a més dels molts efectes beneficiosos tant per als  infants i els joves que ofereixen el servei com per a les escoles que milloren el seu prestigi envers el seu barri. També beneficia les persones i entitats que reben el servei i promou entre d’altres, l’associacionisme, el voluntariat i la cohesió social.

L’Hospitalet rep  el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència pel seu programa d’aprenentatge servei 
 

Pla educatiu d'Entorn

Veure imatge de Pla educatiu d'entorn (nova finestra)
És un projecte de treball en xarxa per fomentar la cohesió social, l’educació intercultural, la igualtat d’oportunitats i l’ús de la llengua catalana. Es desenvolupa territorialment a quatre zones de la ciutat: a Collblanc-Torrassa, a la Florida, a Pubilla Casas-Can Serra i al Gornal. Estan finançats per l’Ajuntament i la Generalitat i hi col•laboren activament entitats socials i associacions, centres educatius i diversos serveis municipals.
  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Guia formació professional a L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D
  • Institut Obert de Catalunya
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400