Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Presentació de llibre: El barri del sorral, de Begoña García Carteron

Veure imatge de Presentació de llibre: El barri del sorral, de Begoña García Carteron (nova finestra)
5 de març
Hora: 19
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Preu: Gratuït
Lloc: Biblioteca Santa Eulàlia(Biblioteca Santa Eulàlia)
C. Pareto 22  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
El barri del sorral, de la historiadora Begoña García Carteron, permet fer-se una bona idea de com, al segle XVII, va néixer la Barceloneta. En només dos anys i mig, el barri del sorral es va convertir en l'embrió del que avui coneixem. Cinc dones pobres i un home protagonitzen aquesta història, que reivindica la lluita del sexe femení en uns temps que la violència contra elles era a l'ordre del dia.

Begoña García viu al Gòtic, però sempre ha estat interessada en la història de la Barceloneta. Quan se li pregunta per què ha escrit la novel·la, respon que “perquè ho duia a dins”. Transmetre la història menys coneguda del barri ha estat una motivació a l’hora de llançar-se a escriure-la. En passejar pels carrers de la Barceloneta, l’autora i historiadora allibera els seus coneixements a cada passa que fa.

La novel·la mostra com aquell sorral que havia anat guanyant terreny al mar agafa molta vida a partir del segle XVIII, sobretot després de la guerra de Successió, “perquè molta gent es va quedar sense casa per la destrucció del barri de la Ribera, i va acabar vivint aquí, en barraques”. Cinc dones pobres, vídues de pescadors, miren de tirar endavant en aquest entorn més aviat hostil. “Jo volia parlar una mica de les agressions que pateixen les dones pel fet de ser dones des de personatges de diverses edats. Tant una àvia, com una dona d’edat mitjana, com una adolescent, com una nena”, explica García.

Dijous 5 de març a les 19 hrs.
Calendari

Què fer avui?

Sense actes

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400