El taller facilita un espai de reflexió i acompanyament on les famílies obtindran eines i recursos per prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l’ús de les pantalles i proporcionarà pautes bàsiques per aprendre a fer-ne un ús responsable.
Durant la primera sessió es tractaran els temes següents: a què ens referim quan parlem de pantalles i per què ens agraden tant?; avantatges de les pantalles: és possible un ús saludable?; riscos de l’ús problemàtic de les pantalles (accés a continguts inapropiats, risc d’addicció i sobreexposició a les xarxes socials), i com puc saber si el meu fill/a està enganxat?: senyals d’alerta.
A la segona sessió s’aprofundirà en els punts següents: educació digital a l’àmbit digital: normes i límits; recomanacions d’ús de pantalles per edats: decàleg de bones pràctiques en l’ús de pantalles; eines de control parental, són necessàries?, i seguretat a la xarxa: hàbits cibersaludables per a tota la família.
El problema de l’excés en l’ús de les pantalles ja existia abans de l’actual pandèmia, però ara s’ha incrementat amb l’augment d’hores que els joves passen a casa. Per això, és important que les famílies coneguin els límits que cal implementar perquè l’ús de les noves tecnologies no s’acabi convertint en una addicció i només compleixi amb la seva funció d’eina de treball, interacció social i oci, de forma saludable.
La formació del taller la promouen el Servei de Salut i el Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) del Servei d’Educació de l’Ajuntament i la farà el centre SPOTT de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades s’han d’inscriure, al més aviat possible, enviant el seu nom i cognoms, correu electrònic de contacte i telèfon mòbil a paef.educacio@l-h.cat o trucant al telèfon 934026219.
Ajuntament de L'Hospitalet